dinsdag 8 oktober 2013

Woning in 2012 verkocht? En zoek je een nieuwe woning? Let dan op!!

Let dan op de overgangsregeling die geldt voor hypotheken!

Dit nieuwsbericht is gericht op mensen die in 2012 hun huis hebben verkocht en nog geen nieuwe koopwoning hebben teruggekocht. Dus bijvoorbeeld tijdelijk huren.

Per 1 januari 2013 zijn de regels voor de hypotheekrenteaftrek gewijzigd. Voor nieuwe hypotheken is de rente alleen nog aftrekbaar als er maandelijks wordt afgelost op de hypotheek. Dat betekent dat alleen nog een annuïteiten- of lineaire hypotheek interessant is.

Er is een overgangsregeling voor mensen die in 2012 hun huis hebben verkocht. Die kunnen hun oude hypotheekvorm nog meenemen naar een nieuwe woning, als die woning uiterlijk in 2013 wordt gekocht en de nieuwe hypotheek start in 2013. Het deel dat meer geleend wordt dan de oude hypotheek moet als een annuïteiten- of lineaire hypotheek afgesloten worden. Anders is over dat deel de hypotheekrente niet aftrekbaar.

In 2014 kan (voor de mensen die in 2012 hun woning hebben verkocht) geen gebruik meer worden gemaakt van de overgangsregeling. Dan moet de volledige hypotheek een annuïteitenhypotheek (of lineaire hypotheek) zijn. En dat betekent veel hogere netto maandlasten (waarbij je wel de zekerheid hebt dat aan het einde van de looptijd de gehele hypotheek is afgelost).

Meer info?


- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten