dinsdag 9 oktober 2012

Boete bij het ontbreken van een energielabel van uw woning

Er wordt voortaan een boete opgelegd bij het verkopen van een gebouw als er een energielabel ontbreekt. Een adviesaanvraag bij de Raad van State heeft geresulteerd in dit besluit om bij ontbreken een boete op te leggen.

Iedereen die na 1-1-2013 een woning koopt of verkoopt moet een certificaat kunnen overleggen.



‘Nederland mag niet afwijken van de Europese regels’
De Raad van State wil handelen volgens de Europese regels. Gebouweigenaren kunnen dus niet zelfstandig een energielabel opstellen. Vanaf volgend jaar betekent het dat er een onafhankelijke deskundige op basis van actuele bouwtechnische gegevens moet bepalen hoe een gebouw presteert. Is er bij overdracht van het gebouw of woning geen energielabel beschikbaar, dan moet je de nieuwe ingestelde boete betalen.

Brancheorganisatie UNETO-VNI is positief over de uitspraak van de Raad van State en verwacht een positief effect op het energiezuiniger maken van de bestaande gebouwvoorraad. Het energielabel is in januari 2008 ingevoerd voor woning- en utiliteitsbouw ouder dan 10 jaar.

Wil je meer weten?
De rijksoverheid heeft uitgebreide Informatie (klik hier) of neem contact op met de makelaar die heeft een voordelig adres waar u zo'n label kunt aanvragen.

- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten