zondag 23 september 2012

Nu kopen, is dat verstandig?

De Nederlandse woningmarkt zit al ruim een jaar op slot. Niet dat er geen aanbod is, er staan meer huizen te koop dan ooit. Ook is er potentiƫle vraag naar koophuizen. Veel aspirant-kopers stellen de grote beslissing van het kopen van een huis echter uit totdat er meer duidelijkheid is over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek.



Dat er iets gaat veranderen in de hypotheekrenteaftrek is zo goed als zeker. De plannen lopen uiteen van het verlagen van het percentage tot het maximeren van de hypotheeksom en combinaties hiervan. In vrijwel alle voorstellen waarbij een vorm van renteaftrek blijft bestaan, moet de hypotheek in zijn geheel gedurende de looptijd worden afgelost.

Toch zijn er situaties denkbaar waarin het verstandig is om nog dit jaar een -nieuwe- woning te kopen. Naar verwachting gelden de nieuwe regels alleen voor hypotheken die na 1 januari 2013 worden afgesloten.

Toch kopen voor 2013?
Afhankelijk van de hypotheekvorm die u wenst, kan het dus interessant zijn om nog voor het nieuwe jaar een huis te kopen. Het is daarom verstandig om de ontwikkelingen rondom de kabinetsformatie nauwlettend te blijven volgen. Zodra de contouren van een nieuw regeerakkoord zich aftekenen, kunt u betere voorspellingen doen over het nieuwe kabinetsbeleid inzake de hypotheekrenteaftrek.

Vindt u het moeilijk om een inschatting te maken van de beste strategie in uw situatie of twijfelt u over uw hypotheekvorm? Maak dan gerust een afspraak. Wij nemen graag de tijd om u te informeren over uw mogelijkheden en de gevolgen van de uiteenlopende keuzes.


- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten