donderdag 30 augustus 2012

Aflossen hoeft niet om in aanmerking te komen voor renteaftrek

Voor nieuwe hypotheken is periodieke aflossing vanaf 2013 niet verplicht om in aanmerking te komen voor renteaftrek. Dat concluderen we uit een politiek debat tussen Kamerleden over de woningmarkt.

“De praktijk … om na het Lenteakkoord alleen nog hypotheken op annuïteitenbasis aftrekbaar te maken, betitelden de politici als onjuist. Het gaat er slechts om dat de hypotheekrenteaftrek jaarlijks volgens een annuïtair schema wordt afgebouwd.” Wat voor hypotheekvorm wordt gekozen, doet dan niet ter zake.

Staatssecretaris Weekers heeft begin deze zomer nog aan de Tweede Kamer laten weten dat juist wel volgens een annuïtair schema moet worden afgelost om van de fiscale aftrek gebruik te kunnen maken.

Carola Schouten van de ChristenUnie kwam tijdens het debat met een nieuw voorstel: het fiscaal aftrekbaar maken van rente die betaald wordt over een restschuld die wordt meegenomen in een nieuwe hypotheek. “Hierdoor wordt de drempel voor doorstromers (en de banken) om een restschuld te accepteren verlaagd.”

Bron: AM Web, 29-08-2012






- Bron AMweb -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten