dinsdag 5 maart 2013

Huurverhoging mogelijk impuls voor doorstroming naar koophuis

Van de wooncorporaties zal ruim driekwart de huurverhoging (inkomensafhankelijk) door gaan voeren om financieel gezond te blijven, schrijft NOS. Een op de tien corporaties voor geen inkomensafhankelijke huurverhoging door, omdat volgens hen de kosten niet opwegen tegen de inkomsten.




De NOS heeft een rondgang gemaakt langs 220 corporaties, die samen ruim 1,5 miljoen sociale huurwoningen beheren. Nederland telt in totaal 2,4 miljoen sociale huurwoningen.

Verleiden
De Eerste Kamer zal vandaag stemmen over de plannen van minister Blok voor Wonen om de huren te verhogen. Afhankelijk van het inkomen stijgt de huur met 4 tot 6,5 procent. Tot nu toe was de jaarlijkse huurverhoging gelijk aan de inflatie (zo'n 1,5 tot 2,5 procent).

Blok denkt met de extra verhogingen scheefhuurders te verleiden naar een duurdere huurwoning of een koophuis te verhuizen. Naar verwachting gaat de Eerste Kamer akkoord. In dat geval zal 71 procent van de corporaties nog dit jaar de inkomensafhankelijke huurverhoging doorvoeren; 6 procent doet dat in 2014


Bron: NOS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten