zaterdag 23 februari 2013

Geen uitstel meer

Kabinet heeft geen plannen voor verlengen overgangstermijn omzetten aflossingsvrije hypotheken. Dat heeft een woordvoerster van minister Blok gezegd, schrijft NOS.

De woordvoerster voegt er wel aan toe dat het overzetten niet helemaal op 31 maart hoeft te zijn afgehandeld. Maar klant en bank moeten het wel samen eens zijn over de manier waarop ze de lening voortzetten. Zie ook 'Uiterste datum aanvragen SEW/BEW/KEW'

1 januari
Oorspronkelijk moesten de hypotheken voor 1 januari worden overgezet en Blok heeft dat enige tijd geleden verschoven naar 1 april 2013. Diverse marktpartijen vonden dat te kort en drongen aan op verder uitstel van nog eens een paar maanden.

Maar Blok gaat daar niet op in; hij wil nu rust op de hypotheekmarkt.

Vereniging Eigen Huis
"Dat is jammer. Je ontneemt mensen nu iedere kans om hun hypotheek aan te passen", zegt Hans André de la Porte van Eigen Huis in een reactie. Heel veel mensen hadden volgens hem hun zorgen over de hypotheek willen bespreken met hun bank, maar de hypotheekverstrekkers hebben hiervoor onvoldoende capaciteit. Daarom had de vereniging om 3 maanden extra uitstel gevraagd.

Bron: NOS



- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten