donderdag 15 november 2012

Starterslening kan weer

De Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten neemt weer aanvragen voor een starterslening in behandeling. Inwoners van Delft die naar Harnaschpolder willen verhuizen en voor het eerst een woning willen kopen, kunnen wederom een aanvraag voor een starterslening indienen.

Starters op de huizenmarkt kunnen weer
geholpen worden.

Minister Blok van Wonen heeft op woensdag 14 november aan de Tweede Kamer bekendgemaakt dat de starterslening in 2013 onder de huidige voorwaarden kan blijven bestaan. SVn kondigde eerder deze maand aan tijdelijk geen nieuwe aanvragen voor de Starterslening in behandeling te nemen tot er duidelijkheid zou komen over het nieuwe belastingregime.

Aanvraagformulieren
De Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten heeft de gemeenten, provincies, corporaties en projectontwikkelaars die de Starterslening voeren, geïnformeerd dat het loket per direct weer open gaat; de aanvraagformulieren mogen opnieuw worden verstrekt. Het betekent wel dat aanvragen die vanaf 15 november bij SVn binnenkomen niet meer in 2012 kunnen passeren; het verwerken van een starterslening kost minimaal zes weken tijd.

Wel kunnen aanvragen bij banken nog leiden tot het gebruik maken van de huidige (gunstigere) fiscale spelregels.


- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten